برای توضیح کلمه وبلاگ باید به آن را از هم جدا کرده و به ریشه های تشکیل دهنده عبارت بپردازیم، وبلاگ (weblog) از دو کلمه web به معنی شبکه جهانی اینترنت و لاگ به معنی گزارش یا روز نوشت میباشد.
ترکیب و معنی این دو کلمه با هم وبلاگ را تشکیل میدهد که به معنی یک صفحه یا سایت گروهی یا شخصی هست که به صورت روزانه یا چند وقت یک بار در آن مطلب جدیدی قرار میگیرد که در زبان فارسی به آن وب نوشت میگویند که خود من در کمتر جایی این کلمه را شنیده ام.
وبلاگ در واقع یک صفه از یک سایت میباشد که مطالب منتشر شده نویسنده بر اساس تاریخ یا هر فاکتور دیگری بر طبق نیاز نویسنده در چندین دسته بندی مختلف و موضوعات مختلف در آن قرار میگیرد.
در کنار صفحه وبلاگ صفحات دیگری نیز وجود دارند مانند درباره ما ، تماس با ما، صفحه اصلی، پنل مدیریت سایت و برگه های مختلف دیگری که در کنار صفحه وبلاگ همه گی با هم یک سایت وبلاگی یا وبسایت وبلاگی را تشکیل میدهند.
خیلی از وبلاگ نویسان و بلاگر ها در جهان یا حتی در همین کشور عزیزمان ایران با وبلاگ نویسی یا بلاگری به درامد بالایی رسیده اند. پس داشتن یک وبلاگ حرفه ای برای تمامی افراد میتواند علاوه بر یک سرگرمی جذاب و مفید باعث ایجاد درامد بالایی نیز برای شخص شود.
مطالب وبلاگ توسط نویسنده وبلاگ نوشته و در آن منتشر میشوند. با این توضیح درک مفهوم وبلاگنویسی چندان دشوار نیست. «وبلاگنویسی» (Blogging) فرایندی است که در آن محتوای وبلاگ نگارش، بازبینی و منتشر میشود. وبلاگنویسی مجموعه مهارتهایی را شامل میشود که وبلاگنویس باید برای نگارش محتوا، توزیع و انتشار آن در وبلاگ از آنها بهرهمند باشد.
با توضیحاتی که تا این بخش گفتیم، واضح است که «بلاگر» یا «وبلاگنویس» (Blogger) به شخصی گفته میشود که عمل وبلاگنویسی در وبلاگ را انجام میدهد. به زبان ساده، وبلاگنویس وظیفه تولید محتوا متنی در وبلاگ را برعهده دارد. بلاگرها در اغلب موارد نویسندگان خوبی هستند و این توانایی را دارند که در مورد موضوعات مختلف مطلب بنویسند.
در ادامه به چند مورد از اصلیترین تفاوتهای وبلاگ و وبسایت اشاره میکنیم. قبل از شروع به این نکته توجه کنید که وبلاگها نوعی وبسایت هستند. بهعبارت بهتر، همه وبلاگها لزوما وبسایت هستند اما واضح است که عکس این قضیه صادق نیست. یعنی همه وبسایتها لزوما وبلاگ نیستند. در همین خصوص، به چند نکته مهم زیر توجه کنید.
هر وبلاگی باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا نویسنده از کار با وبلاگ خود لذت ببرد و هم کسی که وارد وبلاگ میشود بتواند ارتباط خوبی با وبلاگ بر قرار بکند.
دارای ساختار مجلهای باشد و مطالب را در صفحه اصلی معرفی کند
داشتن بخش نظرات کاربران برای تعامل بین نویسنده و کاربر
ترتیب انتشار مطالب از جدید به قدیمد و بلعکس
درج تاریخ و ساعت انتشار مقالات آرشیو مطالب
و….
ابتدا پلن مورد نظر را انتخاب و روال خرید را طی کنید و سپس منتظر ارتباط کارشناسان و دریافت اطلاعات تکمیلی وب سایت خود باشید.
از محتوا ساز محبوب وردپرس استفاده میکنیم به دلایل زیر :
وردپرس سریع است
هسته وردپرس سبک بوده و از سرعت بسیار بالایی برخوردار است.
وردپرس امن است
ماهدس وب روی سایتهای وردپرس، پلاگین امنیتی قدرتمندی را نصب می کند که امنیت سایت شما را بخوبی تامین شود.
وردپرس گوگل دوست است
یکی از بهترین و مهمترین ویژگی های وردپرس سئو بسیارعالی و گوگل دوستی آن است، اگر سایت خود را با وردپرس ایجاد کنید و چند تنظیم ساده را بخوبی انجام دهید به سرعت در نتایج جستجو دیده خواهید شد.
توسعه دهنده فراوان
فعالیت میلیون ها توسعه دهنده و کاربر بر روی وردپرس نشان دهنده قدرت و انعطاف بالای این سیستم مدیریت محتوا است . هر چقدر هم یک سیستم اختصاصی به خوبی طراحی و برنامه نویسی شود باز این کار توسط یک یا چند نفر صورت گرفته است ولی میلیون ها کاربر روی توسعه، امنیت، انعطاف وردپرس کار کردند. به همین دلیل وردپرس شما را محدود نمی کند.
محدود بودن سایر سایت سازها
سایت سازهایی که توسط چند نفر برنامه نویس توسعه داده می شود بدلیل محدودیت منابع یک سیستم بسته و غیر منعطف است و برای هر امکان یا افزونه شما باید منتظر آن تیم برنامه نویسی باشید تا آن امکان مورد نظر شما را برایتان کد نویسی، تست و دیباگ و نهایتا اجرا کنند ولی در وردپرس شما با هزاران افزونه و امکان مختلف مواجه هستید که به محض اراده می توانید نیاز خود را برطرف کنید و وابسته به شرکت یا تیم برنامه نویسی خاصی نیستید، این یکی از بهترین ویژگی های وردپرس است.
هلوسا تا ایجاد و ارتقاء برند همراه شما خواهد بود. ما اینجاییم تا این نوید را به شما بدهیم که شما نیز شایستگی حضور در تجارت آنلاین را دارید.